Oavsett vad du håller på med för sport eller idrott så gäller det att du tränar. Det behövs träning specifikt för det du håller på med men även annan träning som gör att du orkar med.

Om du tränar för konståkning så har vi skrivit om detta i ett tidigare inlägg som du kan läsa. Du kanske har tränare som ger dig de träningsprogram som ska genomföras under en period. Tränar du på egen hand så får du lägga upp något passande program så du kommer i form och håller din stil när det kommer till din idrott.

Viss sport och idrott kanske kräver mer kondition än vad andra gör. Så det gäller att se till att man hitta sin formtopp tills det är tävling. Det går inte att vänta in sin formtopp utan det gäller att planera din träning väl så du är i din allra bästa form då det gäller och du ska visa vad du går för. För oss vanligt dödliga så kanske man inte behöver hitta någon formtopp utan hitta den träning som passar en bäst och som man trivs med.

Oavsett om du tränar på elitnivå och tävlar eller tränar för att du ska må bättre så hoppas vi att du hittar den bästa träningsformen för dig.