Att hitta lämpliga träningskläder för din sport gör att hela din upplevelse blir mycket mer njutbar. Med de där sköna kläderna som gör att du känner dig bekväm, lagom varm och som gärna kommer med en snygg design som du gillar kommer du trivas. Och du kan då koncentrera dig fullt ut på att prestera maximalt under träningspasset.

Vilket material på träningskläder bör du välja?

Det finns en uppsjö av olika material på träningskläder du kan välja. En god idé i de flesta sporter är att välja kläder i funktionsmaterial. Dessa är både tåliga och klarar påfrestningar, men har även förmågan att transportera bort svett från kroppen och därmed hålla dig torr och bekväm under träningspasset.

Hur mycket träningskläder behöver du?

Det är förstås helt beroende på hur ofta du tränar och vad du tränar. Om du tränar på en hög nivå där varje pass är krävande är det en god idé att se till att du har ett antal ombyten som gör att du kan ta på dig rena fräscha kläder varje träning. Kläder som konståkningsdräkter kommer du tvätta med längre mellanrum, medan du behöver byta tights, strumpor och underkläder efter varje tillfälle. Vill du komplettera din träningsgarderob kan du hitta något passande på nätet.