Världen har skådat ett flertal ambitiösa och framgångsrika konståkare genom tiderna och i denna text har vi samlat ihop några av de för tillfället mest kända konståkarna i världen. Dessa konståkare är inte bara proffs i sitt eget land, utan har även tävlat och vunnit internationellt.

Kim Yu-na

Kim Yu-na är en 23-årig sydkoreansk konståkerska. År 2006 vann hon junior-VM, 2009 tog hon guld i VM i konståkning och år 2010 blev guldmedaljör i OS i Vancouver. Kim Yu-na har dessutom vunnit Grand Prix hela tre gånger. Idag är hon utan tvekan den bästa konståkare som Sydkorea någonsin har haft och dessutom en av de främsta idrottsprofilerna i landet.

Jevgenij Plusjenko

Jevgenij Viktorovitj Plusjenko är en 31-årig rysk konståkare. Plusjenko har under sin karriär blivit rysk mästare hela åtta gånger. Han har dessutom vunnit OS-guld samt tre VM-titlar i konståkning. Plusjenko är dessutom känd från sin medverkan i det ryska bidraget i Eurovision Song Contest år 2008 då han åkte skridskor på scen när Dima Bilan framträdde låten Believe, som dessutom vann hela tävlingen.

Brian Joubert

Brian Joubert är en 29-årig fransk konståkare. Joubert vann världsmästerskapen i konståkning år 2007 och har dessutom vunnit silver tre gånger. Han har under sin karriär också vunnit de franska mästerskapen sex gånger samt deltagit i de Olympiska spelen. I EM i konståkning har han kammat hem hela två guldmedaljer, två silvermedaljer och tre bronsmedaljer.

Mao Asada

Mao Asada är en japansk konståkerska. År 2007 placerade hon sig på en andra plats i VM och år 2008 tog hon hem första platsen när VM i konståkning hölls i Göteborg. Både år 2007 och 2008 tog hon dessutom hem guldet i det japanska mästerskapet i konståkning.

Evan Lysacek

Evan Lysacek är en amerikansk konståkare. Evan har tävlat internationellt sedan år 2000 och har oftast placerat sig väldigt bra. Han har bland annat tagit guld i både VM och OS i konståkning samt vunnit både det amerikanska mästerskapet i konståkning, Grand Prix Final och Skate America.